FC Barcelona ziet Gerard Piqué opnieuw geblesseerd uitvallen | Het Nieuwsblad

2022-08-27 17:15:31 By : Ms. Alice Xu

Bij FC Barcelona is centrale verdediger Gerard Piqué opnieuw uitgevallen met een kwetsuur aan de linkeradductoren, zo maakte de Spaanse club donderdag bekend.

De 35-jarige Piqué was vorige maand al eens een tweetal weken out met een letsel aan de adductoren, waardoor hij onder meer de terugwedstrijd van de kwartfinales in de Europa League miste. Daarin werd Barça uitgeschakeld door Eintracht Frankfurt, dat intussen op een zucht van de finale staat.

Op 21 april vierde hij zijn rentree tegen Real Sociedad, maar afgelopen weekend tegen Mallorca moest hij reeds na 28 minuten naar de kant. Met een beetje pech is zijn seizoen afgelopen. Barcelona staat nochtans voor cruciale weken: de huidige nummer twee in La Liga hoopt in de nog vier resterende competitiewedstrijden, achtereenvolgens tegen Betis, Celta, Getafe en Villarreal, zijn Champions League-ticket voor komend seizoen veilig te stellen. Met acht punten meer dan Betis, de vijfde in de stand, zijn ze alvast op de goede weg.

Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.